2023/02/08:Lees hier het interview van Denis-Emmanuel Philippe in de juristenkrant

Enkele quotes:

“Pragmatisme is zowel bij het schaken als in de advocatuur cruciaal. De tijd is altijd te beperkt om de ‘beste’ zet te doen. Ik blijf een perfectionist, maar met de jaren leer je relativeren”.

Over de evoluties in de advocatuur:
“Het klopt dat de jongeren vandaag meer belang hechten aan hun privéleven. Maar op zich vind ik dat een zeer goede evolutie. Ik werk zelf ook minder dan mijn vader en kan het hen dus moeilijk verwijten.
De cliënten zijn steeds veeleisender geworden. In tegenstelling tot vroeger hebben ze nu toegang tot veel meer informatietie via de sociale media, de fiscale databases, enzovoort. Ze zijn dus voor een stuk gesofisticeerder geworden. En ze komen enkel bij mij terecht als ze een complexe vraag hebben. Op zich vind ik die evolutie dus ook boeiend.”

Over de fiscale toekomst van België :
“Een politicus die beweert dat hij de belastingdruk substantieel kan verlagen is een platte populist. Als je de schuldenberg ziet, is het bijna onvermijdelijk dat de toekomstige generaties nog meer belastingen zullen moeten betalen dan wij. Om de middenklasse niet volledig dood te wringen, is het belangrijk dat komaf wordt gemaakt met de lobbyfiscaliteit”.

Over mijn passie voor vreemde talen:
“Ik heb eens een presentatie moeten doen in het Russisch voor een 30-tal Russen in een hotel in het centrum van Brussel. Ik moest in grote lijnen de fiscale stelsels van holdings in België en Luxemburg schetsen. Het was een onvergetelijke ervaring, ik krijg er nog steeds kippenvel van.”

Lees hier het volledige artikel van Denis-Emmanuel Philippe in de juristenkrant

Juristenkrant Denis-Emmanuel Philippe