2024/03/23: GVA: Waarom Belgische kinderloze alleenstaanden wereldkampioen zijn in belastingen betalen

Op zaterdag 23 maart werd het boek “De (un)happy single: het zoetzure leven van alleenstaanden zonder kinderen” uitgebracht. Volgens het statistiekbureau Statbel is het aantal alleenstaanden in Vlaanderen inmiddels gegroeid tot 967.693, met daarbovenop nog eens 242.532 alleenstaande ouders.

Raf Van Bedts, de auteur van het boek en zelf een bewuste alleenstaande man zonder kinderen, bekritiseert in zijn werk de discriminatie van alleenstaanden. 

 

“Voor de belastingdruk op schenkingen en erfenissen staan we van alle ontwikkelde landen wereldwijd op plaats twee, na Zuid-Korea. Er zijn zelfs tien lidstaten van de Europese Unie waar alle successierechten zijn afgeschaft. Ik vind het onbeschoft dat de belastingen voor erfenissen voor singles in België zo hoog zijn. Zeker omdat de maatschappij in de afgelopen jaren totaal is veranderd. Er zijn steeds meer alleenstaanden. Het verschil tussen bloed- en aanverwantschap is achterhaald. Het is niet omdat je een kinderloze alleenstaande bent, dat je geen heftige emotionele banden met andere mensen kan hebben.”; Michel Maus

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks de nieuwste blog-, pers- en media-artikels.



    ]