Michel Maus

Advocaat/vennoot

Contact:michel.maus@bloom-law.be

LOOPBAAN

Michel is licentiaat in de rechten (1993), Bijzonder Licentiaat in het Fiscaal Recht ( 1994 ) en doctor in de rechten (2005), met een doctoraal proefschrift over de grenzen van de fiscale controle.
Sedert 1994 is hij advocaat. In 2015 richtte hij mee het advocatenkantoor ‘Bloom’ op.
Michel is tevens professor aan de rechtsfaculteit van de Vrije Universiteit Brussel. Hij doceert de vakken ‘Inleiding tot het Fiscaal Recht’, ‘Personenbelasting’, ‘Registratie- en Successierechten’, ‘Fiscale Procedures’ en ‘Fiscaal Strafrecht’.

SPECIALISATIES

Michel is gespecialiseerd in het fiscaal recht en in het frauderecht. Hij behandelt zaken over alle facetten van het fiscaal recht en het fiscaal strafrecht.

PUBLICATIES EN ANDERE ACTIVITEITEN

Michel is auteur van diverse publicaties in het fiscaal recht, waaronder zijn handboeken “De grenzen van de fiscale controle”, “Fiscale sanctionering”, “Inleiding tot de personenbelasting”, “Fiscale Procedure” en “Fiscaal Recht. Basisbegrippen” en meer dan 100 tijdschriftartikelen over fiscaliteit.
Daarnaast publiceerde Michel ondertussen ook drie boeken over fiscaliteit voor het grote publiek, “Onterf de fiscus”, “Iedereen doet het. Belastingontduiking in België.” en “Tax me if you can. Hoe legaal belastingen ontwijken”.

Michel houdt ook regelmatig voordrachten op studiedagen over fiscaal recht en is een veelgevraagd spreker en columnist voor o.a. de Tijd, Trends, De Morgen en DeRedactie.
Hij wordt aanbevolen als een fiscaal expert in België door Legal 500.

Talen

Nederlands, Frans en Engels

Locatie

Kantoor Brugge

> 01/01/2013 - Fiscale visitatie; keert het tij?
Fiscale visitatie; keert het tij?, AFT Fisc. Act., 2013, nr. 10, 2-4.

Michel Maus - 01/01/2013

> 01/01/2013 - Ook volgens Mensenrechtenhof mag fiscus computerbestanden kopiëren.
Ook volgens Mensenrechtenhof mag fiscus computerbestanden kopiëren, AFT Fisc. Act., 2013, nr. 13, 1-4.

Michel Maus, S. DERAEDT - 01/01/2013

Handboek Fiscale Sanctionering Book

Handboek Fiscale Sanctionering

Michel Maus heeft het in dit boek over fiscale fraude, belastingontwijking en waarom de overheid er zo moeilijk in slaagt een efficiënt en billijk fiscaal beleid te voeren.

01/04/2017