28/01/2020 – Expertsessie fiscaliteit bij toekomstig ruimtelijk beleid: 1. diagnose

LOCATION

Congrescentrum VUB, Rode Zaal 172 Boulevard Géneral Jacques 1050 Ixelles

28/01/2020

Het Departement Omgeving onderzoekt onze woon- en vastgoedfiscaliteit. Welke bijsturingen hebben een impact op het ruimtelijk beleid van morgen? Op welke manier kan fiscaliteit helpen om de strategische visie van het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen te realiseren?

Het Departement Omgeving wil jou er niet van overtuigen hoe de fiscaliteit er in de toekomst moet uitzien, maar nodigt je uit om die samen te co-creëren. Met jou nodigen we nog een aantal experts uit met stevige trackrecord op vlak van fiscaliteit en/of ruimtelijk beleid om via vier sessies mee te schrijven aan een nieuwe beleidsideeën.

In deze eerste sessie leggen Prof. Dr. Maus, Prof. Dr. De Jonckheere en Brecht Vandekerckhove een overzicht op tafel. Op die basis maken we met de genodigden rond de tafel een grondige diagnose van de hele keten van ruimtelijke effecten die de huidige fiscaliteit vandaag met zich meebrengt. Zo bakenen we de gespreksstof beter af en zoeken we naar de issuesweten we welke issues nog verder onderzoek vergen en kunnen we de gespreksstof afbakenen.

28/01/2020 om 9u45.