Handboek Personenbelasting

Mark Delanote, Alexander Delafonteyne

01/01/2012

Mark Delanote en Pieterjan Smeyers zijn medeauteurs van het Handboek Personenbelasting (Titel VI, deel III. Berekening van het netto belastbaar beroepsinkomen: de aftrekbewerkingen, Hoofstukken 1, 2 en 3 (afdeling I. Werkelijke beroepskosten – Algemeen gedeelte)).

Doorheen de jaren is het Handboek Personenbelasting in de fiscale praktijk een zeer gewaardeerd en onmisbaar instrument geworden.
Het Handboek Personenbelasting is dan ook veel meer dan de titel laat vermoeden. Dit diepgaand naslagwerk behandelt alle facetten van de personenbelasting, telkens met overvloedige verwijzingen naar wetgeving van vroeger en nu, standpunten van de administratie, circulaires, parlementaire vragen, rechtspraak, rechtsleer, … De verwijzingen worden telkens geïntegreerd in een indringende en globale analyse van de materie, de lezer krijgt aldus een uniek totaalbeeld van de huidige stand van zaken van de personenbelasting in België.
Dit alles maakt dat het Handboek Personenbelasting haast nooit tevergeefs geraadpleegd wordt.
Dit basiswerk is volledig aangepast aan de regels geïntroduceerd door de zesde staatshervorming. De gedeeltelijke regionalisering zorgt immers voor een aardverschuiving in de personenbelasting. Deze allesomvattende encyclopedie van de personenbelasting is dan ook meer dan ooit een onmisbaar werk voor elke fiscale practicus!
In 1992 bracht Ludo Dillen na vele jaren voorbereiding de allereerste editie van dit handboek op de markt. Vandaag zijn er maar liefst 19 auteurs bij de realisatie van dit werk betrokken, zowel praktijkmensen als academici, telkens specialisten ter zake.

Plus de livres