BIVNEWS – 22e jaargang: Gouverner, C’est prévoir

Michel Maus is licentiaat in de rechten, bijzonder licentiaat in et fiscaal recht en doctor in de rechten. Hij is werkzaam als advocaat bij het kantoor Bloom Law en is vooral gekend als professor aan de rechtsfaculteit van de Vrije Universiteit Brussel, waar hij o.a. fiscaal recht en fiscale procedures doceert.

Gouverner, C’est Prévoir

Beste lezer, ik trap allicht een open deur in als ik u zeg dat we voor barre budgettaire tijden staan.

In de komende legislatuur zullen we zowel op Vlaams als op federaal niveau belangrijke budgettaire besparingsoperaties mogen verwachten. Het is ondertussen ook duidelijk geworden dat de vastgoedsector hierbij niet zal worden ontzien.

Dit is reeds duidelijk op het Vlaams niveau waar in het bestuursakkoord werd beslist om de Vlaamse woonbonus , naar Brussels voorbeeld, af te schaffen.

Deze maatregel die politieke wordt verkocht als een maatregel om de woningprijzen onder controle te houden, blijkt in realiteit niet meer te zijn dan een budgettaire besparing van 188 miljoen euro tegen 2024. En allicht zal de federale regering dezelfde weg moeten opgaan voor wat betreft de federale woonbonus.

 

Lees meer in dit artikel: BIV NEWS. Gouverner cest prevoir.

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks de nieuwste blog-, pers- en media-artikels.



    ]