Bloom Law gaat voor de Christmas Transaction Tax

05/12/2016 | Fiscaal
Het advocatenkantoor Bloom Law pleit voor de invoering van een Christmas Transaction Tax waarbij consumenten op hun kerstaankopen een kleine extra bijdrage betalen om goede doelen te steunen.
In de geest van Kerstmis moet deze Christmas Transaction Tax worden beschouwd als een vrijblijvende “belasting” los van de overheid. Het is voor handelaars, winkelketens, retail-organisaties en NGO’s perfect mogelijk om de Christmas Transaction Tax als privé initiatief in te voeren en hun leden te mobiliseren om aan dit project mee te werken. Handelaars en winkelketens kunnen dan in de kerstperiode vrijwillig een kleine Christmas Transaction Tax heffen op hun producten of aan elke klant vragen om bij hun aankoop vrijwillig een Christmas Transaction Tax te betalen.
 
De Christmas Transaction Tax kan verschillende vormen aannemen. Dit kan een forfaitair bedrag op de verkoop van bepaalde producten zijn, kerstbomen bijvoorbeeld. Jaarlijks worden er naar schatting 5 miljoen kerstbomen in ons land gekweekt, waarvan er 1,6 miljoen in ons land worden verkocht. 1 Euro Christmas Transaction Tax heffen op de verkoop van elke kerstboom zou dus al een mooi bedrag opleveren. Maar de Christmas Transaction Tax kan evengoed de vorm aannemen van een percentage op de kerstverkopen. Stel u maar eens voor wat het resultaat zou zijn als alle handelaars en winkelketens een vrijwillige Christmas Transaction Tax van bijvoorbeeld 0,1% of zelfs 0,01% zouden heffen op hun kerstomzetten en hiermee een goed doel zouden steunen?
 
Bloom Law zal alvast het goede voorbeeld geven en 1% van de kantooromzet voor de maand december zal als Christmas Transaction Tax worden overgemaakt aan een goed doel.
 
In deze koude kerstperiode doen wij dan ook een warme oproep aan alle handelaars en ondernemingen om dit voorbeeld te volgen en om ook een Christmas Transaction Tax in te voeren. Want laat ons niet vergeten “he who has not Christmas in his heart will never find it under a tree”.